„Hús-nem-vét”, azaz vega Húsvét
A „Vega Karácsony” c. írás után most következzen egy gyors felsorolás azoknak, akiknek nincs ötletük, mit tehetnének lakto-vegetáriánusként az ünnepi asztalra!
Gyümölcs-, zöldségleves, a legkülönfélébb spenótból, spárgából, lencséből, sárgaborsóból készült ételek, pesto, almás tormamártás, grillezett zöldség- vagy gyümölcsnyárs, tortilla salátával töltve, sajttekercs, körözöttel töltött zöldség, tavaszi saláták, tofu”rántotta” zöldségekkel-tormával-
A keménytojás és a sonka látványát hiányoló vendégeinket megkínálhatjuk a Herbáció magazinban közölt receptek alapján készített tofusonkával (füstölt tofuból), illetve a szintén tofuból készült hamis tojással. (Lehet, hogy megirigyelik a vegetáriánusokat…)
Édességnek csinálhatunk húsvéti répasütit tojás nélkül, reform húsvéti kalácsot, „alternatív” tiramisut (kakaópor helyett karobpor, piskóta tojás nélkül, koffeinmentes kávé stb.).
Kellemes ünnepeket kívánunk minden kedves Olvasónknak!
|
Trackbacks/Pingbacks
[…] hátrányairól (http://szappanmuhely.hu/wordpress/366/) és a tojás helyettesíthetőségéről (http://szappanmuhely.hu/wordpress/hus-nem-vet-azaz-vega-husvet/) is szó volt. Szeretnénk néhány tippet adni azoknak az etikus vegáknak, akik nem tudják, […]