Kivi
Kínából került Új-Zélandra, ahol a mostani nevét kapta, a szőrös gyümölcsének a kivimadárhoz való hasonlatossága miatt.
A kozmetikában előszeretettel használják bőrápoló, -tisztító, -regeneráló, -fiatalító hatása miatt. Természetes alapanyagokból álló arcmaszkok fontos része (vigyázat, allergizálhat!). Sötét karikák, puffadtság ellen tegyünk kiviszeleteket a szem alá. A kivi védi bőrünket a külső környezeti hatásokkal szemben, csökkenti rajta a fáradtság jeleit, erősíti, táplálja, egészséges ragyogást biztosít neki.
Jelentős C– és K-vitamin, magnézium-, káliumtartalma. Erősíti az immunrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, hasznos a rákmegelőzésben. Alacsony a kalória- és magas a rosttartalma (ez utóbbi miatt bélrenyheségre jó). Ezt a zöld húsú, finom és egészséges bogyós gyümölcsöt tehetjük gyümölcssalátába, -turmixba, túrótorta tetejére, de fogyaszthatjuk önmagában is.
No comments yet.