Immunerősítés

A hideg idő közeledtével tanácsos gondolnunk arra, hogy mivel segíthetünk immunrendszerünknek.

Fogyasszunk C-vitaminban gazdag zöldpaprikát, paradicsomot, krumplit, káposztaféléket, narancsot, citromot, grapefruitot, kivit, csipkebogyóból, birsből készült termékeket. A sütőtök, sárgarépa, petrezselyemlevél és -gyökér, cékla, spenót, kelbimbó, méz is jó immunerősítők. A fahéjas-mézes darált dió kis adagokban való, kúraszerű fogyasztása bevált népi gyógymód.
72409_mezfahejdiojo-640c.jpg (640×350)
Sok gyógynövény erősíti az immunrendszert, ezeket kúraszerűen alkalmazzuk és olvassuk el a használati utasításukat: kasvirág, borsmenta, kakukkfű, csalán, gyömbér, ginzeng, levendula, kamilla, körömvirág, hibiszkusz, bodza, hárs.
A cink is szükséges ellenállóképességünk karbantartásához, természetes úton tejből, hüvelyesekből juthatnak a laktovegák hozzá. A D-vitamin szintén fontos, laktovegetáriánusként „napfényből” és tejből szerezhetjük be természetesen. Szedhetünk multivitamin-ásványi anyag-nyomelem készítményeket is. A bélflóra egyensúlyának felbomlása utat enged a fertőzéseknek, célszerű tehát élőflórás natúr joghurtot is fogyasztanunk.
A szauna, az elegendő alvás és mozgás, a stressz csökkentése mind-mind hatékony immunerősítő. A bőr az immunrendszer védekező szerve, natúrkozmetikumokkal való ápolására ezért érdemes gondot fordítani!
images (3)